Danske Selskaber

På denne side kan du læse nærmere om vores udvalgte porteføljeselskaber ved at trykke på logoerne.
 

 

Carlsberg

Under hollandsk topchef har Carlsberg flyttet fokus fra volumen til profitabilitet. For at komme helt i mål med de markante omkostningsreduktioner og øgede afkast på den investerede kapital, er der foretaget betydelig udskiftning i flere ledelseslag. På afsætningssiden står Carlsberg med gode muligheder for marginløft i Kina og uudnyttet kapacitet i Rusland.

Carlsberg blev stiftet i 1847 og opkaldt efter brygger J (...) Læs mere...

Chr. Hansen

Chr. Hansen har en stærk position i et velkonsolideret marked, med stabilt høje vækstrater og lange kundeforhold. Virksomheden bruger syv procent af omsætningen på at udvikle nye produkter. Den Hørsholm-baserede virksomhed lever godt i en branche, hvor konservative mejerister holder fast i deres leverandører.

Farven på og mængden af huller i osten samt syrligheden og konsistensen af yoghurt. Disse fødevare-kara (...) Læs mere...

Coloplast

Et af Danmarks ubetinget mest veldrevne selskaber, som kursmæssigt har haft nogle udfordrende år, hvilket vi ikke mener bunder i realiteterne, er i vores optik en vækst- og indtjeningsmaskine, der fortsætter med at kværne derudaf. En ledelse der tænker langsigtet, stor innovationsevne og vækstmuligheder både i Øst og Vest gør os til fortsat glade aktionærer.

På kort sigt belønner aktiemarkedet ikke altid de bedste (...) Læs mere...

DSV

Integrationen af amerikanske UTi har ført til markante stigninger i indtjeningsniveauet hos DSV, hvilket vi tilskriver den unikke virksomhedskultur. Gang på gang viser lærebøger på handelshøjskoler, at virksomhedsopkøb ikke skaber værdi for pengene. Gang på gang har DSV vist det modsatte.

Historien om DSV startede med sammenslutningen af elleve vognmænd, hvoraf navnet De Samvirkende Vognmænd kommer fra. Dette skete (...) Læs mere...

Jeudan

Per Hallgren er en af fondsbørsens måske mest oversete og undervurderede topchefer, når man tager den enorme værditilvækst, som han har bibragt Jeudan i sine 25 år i spidsen for selskabet, i betragtning. Han er yderst konservativ og går ikke på kompromis med sine principper, når han jagter erhvervslejemål på de allermest attraktive adresser i København. De principper tjener os som medejere.

Igennem 2017 har Jeudan (...) Læs mere...

Novo Nordisk

Novo Nordisk er fortsat en stærk vækstmaskine med en imponerende innovationskraft, et langsigtet fokus, markedslederskab og strategiske positioner på nøglemarkederne, som er ganske få spillere i medicinalindustrien forundt. De kommende år ser gunstige ud i et produktmæssigt perspektiv, ligesom en hidtil mindre division vokser i størrelse og strategisk betydning.

Novo Nordisk er en global markedsleder, der lemper (...) Læs mere...

Ringkjøbing Landbobank

Ingen andre danske banker kan måle sig med de opnåede resultater i Ringkjøbing Landbobank, hvor omkostningsstyringen er i en klasse for sig. Sådan har det været i mange år, og selvom bankens ledelse er meget forsigtig med, hvem den låner penge ud til, så fortsætter købmændene fra Ringkjøbing med at finde nye nicher, som kaster gode kunder, tårnhøj indtjening og lav risiko af sig. Det er sød musik i vores ører.

R (...) Læs mere...

SimCorp

SimCorp er en innovativ spiller i et mindre, men ganske lønsomt marked. Virksomheden er for alvor ved at vinde fodfæste i USA med sine produkter, hvor danskerne lander en stor del af de kapitalforvaltere, der skifter softwareleverandør. I USA, som er et absolut nøglemarked, er de første tegn begyndt at vise sig på, at kunderne også er imponerede af den danske teknologi.

SimCorp er en global markedsleder på det (...) Læs mere...

United International Enterprises

United International Enterprise (UIE) er et stykke dansk historie i Malaysia, og med et konstant fokus på omkostningseffektivitet og optimering af driften forstår vi ikke den rabat, som aktiemarkedet giver selskabet på fondsbørsen. Vi taler ofte om, at gode investeringer kan ses som at give mindre end 100 kroner for en hundredkroneseddel – og i UIEs tilfælde kan sådan en købes for rundt regnet 75 kroner.

Som medejer i (...) Læs mere...

William Demant Holding

Over hele verden er der et kolossalt udækket behov for høreapparater. Hørelsen lider typisk tab med alderen, og tiden arbejder således for William Demant. Den demografiske udvikling globalt giver medvind til en af verdens førende producenter af høreapparater, der udover markedsvæksten fortsat kan erobre markedsandele, hvilket 2017 var et godt eksempel på. Udskiftninger i topledelsen betyder ikke strategiskifte.

I USA (...) Læs mere...